HUR FÄSTER MAN UTRUSTNING OCH RYGGSÄCKAR PÅ EN PACKRAFT?

Det finns inget slutgiltigt beslut om hur utrustning och ryggsäckar ska fästas på en packraft, men med åren har vi skaffat oss en del erfarenhet.

Utrustning och ryggsäckar kan fästas på både fram- och baksidan av packraften, men vid placering av vikt och utrustning i fören kommer packraften att ha ytterligare ballast som ger dig ökad stabilitet. En packraft blir mer riktningsstabil med ballast i fronten.

Norserafts packrafter kommer med fyra spännbandsöglor på utsidan av tuberna i fören på packraften, och det är främst öglor som används för att spänna på och fästa utrustningen. Vissa ryggsäckar passar perfekt med placeringen av öglorna, och du klarar dig med remmarna på ryggsäcken för att säkerställa fastsättningen. Ytterligare fästmaterial kan fortfarande behövas.

Packraften är även utrustad med spännbandsöglor baktill som gör det möjligt att fästa till exempel mindre ryggsäckar eller väskor. Detta kan även ge bättre viktbalans och extra stöd för ryggen om du placerar den rätt.

Du bör också överväga packbag expedition. Detta är en packväska med fyra monteringsremmar för förvaring framtill. Perfekt för korta turer och förvaring av mat, fisk, kamera etc. Kan även fästas på ryggen om ryggsäcken fästs i fören.

Sammanfattningsvis kommer dessa punkter att vara viktiga att tänka på och ha i åtanke när du fäster en ryggsäck och utrustning på din packraft:

• Utrustning och ryggsäckar kan fästas på både fram- och baksidan av packraften. En packraft blir mer riktningsstabil med ballast i fronten
• Fyra spännbandsöglor på utsidan av rören i fören på packraften som främst används för att spänna och säkra utrustningen
• Du kan behöva extra fästen som rep och remmar
• Fundera på om du behöver en packväska som kan fästas eller förvara utrustning
• Fäst ryggsäcken i fören med ryggbrädan uppåt och topplocket
ner mot dig själv om du vill ha möjlighet att bära ryggsäcken med packraften
fäst på den

En packraft blir mer riktningsstabil med ballast i fronten