Vad är Packrafting?

För att förklara vad packrafting är måste vi först förklara vad en Packraft är:

En Packraft är en liten och lättuppblåst "båt" som väger mellan ett till sex kg. En Packraft har ofta en bärkraft på mellan 150 kg och 250 kg och när den inte används kan den enkelt packas ihop till samma storlek som en sovsäck, och bäras i eller på ryggsäcken.

Att en Packraft är liten, lätt och uppblåsbar betyder inte på något sätt att den inte är robust. Alla våra Packrafter är handgjorda med uretanbelagd nylon, ett material som är UV-tolerant, hållbart, motståndskraftigt mot åldring och flexibelt vid låga temperaturer. Alltså något helt annat än plastbåten man kan köpa i leksaksaffären.

En Packraft kan komma som enkel- och tvillingmodell. En tvillingmodell kan även paddlas ensam eller med en vän, barn eller hundar. Du kan ta med en hund eller ett barn ombord på en Packraft utan att vara särskilt rädd för hål, eftersom de är gjorda för att tåla kollisioner med stenar, grenar etc. Om du skulle ha otur så medföljer ett reparationskit alla våra Packrafter, så att du enkelt och snabbt kan utföra en reparation (lim måste köpas separat).
Vi rekommenderar att du tar med dig lite utrustning för att kunna hantera små hål och revor i fält. Som exempel, se vårt Fältreparationskit och Gorilla Waterproof patch & seal tape.

Möjligheter med en packraft

Dessa flottar är definitivt något för dig som är intresserad av att utöka dina egna möjligheter i naturen. En Packraft kan användas för att göra det du skulle göra i kanot, kajak eller roddbåt, men erbjuder också en rad andra möjligheter. Uppackad tar Packraften liten plats och tillsammans med paddlarna kan den packas på cykeln eller i ryggsäcken - för kortare eller längre resor och expeditioner. När Packraften är uppblåst är det bara att spänna fast ryggsäcken eller cykeln i fören – sen är du redo för en transportsträcka på vattnet. När du är tillbaka på land igen är det bara att montera Packraften på ryggsäcken, även om den är uppblåst. Eller så kan den bäras för hand. Detta ger möjligheter i floder och forsar, lugna vatten, eller i kustområden, sommar och vinter.

Funderar du på en kajak? En Packraft behöver inget ställ när den ska transporteras med bil, och du kan hoppa på tåget eller bussen när som helst med en Packraft uppackad. Vad sägs om att åka till fjället och fiska en helg? Ta tåget, gå av vid en station och gå/paddla så långt du kan – med en packraft kanske du kan fiska i delar av vattnen du aldrig provat tidigare.

En Packraft är också kompatibel med familjeliv och barn, och det kan vara en fantastisk familjeaktivitet. Ta med barnen till närmaste sjö/damm nära ditt hem och låt dem behärska både paddling och friluftsliv.


Packrafting revolutionerar friluftslivet och hur vi kan utforska naturen, på naturens premisser.


Norseraft.se VAD ÄR PACKRAFTING?